Tchaikovsky featuring Olo (FIN)

Reedel töötas restoran Tchaikovsky soomlasest peakoka Pekka Terävä juhtimisel, sest külas oli põhjanaabrite toidutempel Olo. Olo on viimane Soome Michelini tärniga restoran, kes Eestis 7-käigulise külalisõhtusöögi andis. Väga valitutel õnnestus sellest ka osa saada ning sellest võib kindlasti juba lähiajal lugeda Mari-Liisi, Tuuli või Silja blogist. Rõõmsad olid aga ka ülejäänud kümmekond toidublogijat, kellega peakokad kohtusid järgmisel päeval FoodStudio köögis. Meie uudishimulike pilkude all valmis kolm eelmise õhtu menüüs olnud rooga.

Muu seas, Pekka Terävä on ka restorani Tchaikovsky kontseptsiooni autor ning Vladislav Djatšuki esimene praktika juhendaja, kelle õpetused on tal meeles siiani. Esimeseks roaks valmistati langusti pelmeenid. Üldse iseloomustas menüüd lihtsus ja napisõnalisus, mis tekitas meeldiva kontrasti taldrikul leiduvaga. Pakutav koosnes paljudest väikestest komponentidest, mis kokku moodustas lummava terviku nii maitsemeelele kui silmale.

Peakokad jagasid meeleldi selgitusi ja andsid osalejatele lihtsamaid ülesandeid, nagu erinevate komponentide taldrikule asetamine.

Ühiste pingutuste tulemusena sündis pearoog - põhjapõdra antrekoot puravikkudega, millele pakkusid seltsi orsotto, pisikesed karamellitud naerid ja värvikirevad peedid-porgandid.

Meeliülendav ei olnud mitte ainult toit, vaid kogu atmosfäär. Suurtest akendest voogav valgus, pottidst kerkiv aur, erksad värvid, isuäratavad lõhnad. FoodStudio on väheseid kööke, kus on külluses loomulikku valgust, mis teeb õnnelikuks nii kokad, sööjad kui pildistajad.

Kui desserdid hakkasid ilmet võtma, oli see nagu tulevikulinna makett. Kuubid ja koonused meenutasid maju, mille vahel lookles valgest šokolaadist teid ja sildu.

Selliste kaunite fantaasiamaailmade avastamine lubab tunda lapselikku rõõmu, mis süttib aina uuesti, kui tänaseid pilte vaatan.

Rohkem pilte siin ja siin.

Meie naudingud maksis kinni Dansukker. Aitäh!