Restoraninädal muudab gastronoomia tipud taskukohaseks

1. – 7. novembrini esmakordselt teoks saaval Tallinna Restoranide Nädalal pakuvad 25 tipprestorani lõuna- ja õhtusööke eriti soodsalt.

Eesti Restoranide Liidu ja sihtasutuse Tallinn 2011 koostööna toimuva nädala eesmärk on tuua toidukultuuri tallinlastele lähemale, populariseerida ja elavdada kodust väljaspool söömist kui ühte kultuurielamuse ja suhtlemise võimalust.

"Tallinna restoranivaldkond on viimase 15 aasta jooksul teinud läbi tohutu arengu. Ükski teine Läänemere-äärne linn ei saa kiidelda selliseses tempos uute kõrgetasemeliste restoranide avamisega nagu Tallinn.  Oleme pälvinud rohkelt positiivset kajastust nii kodumaises kui ka rahvusvahelises meedias," seisab restoraninädala pressiteates.  "Meie restoranide tase ja kvaliteet on saanud võrdseks maailma menukate metropolide tasemega ning me võime selle üle uhked olla! Meie soov on pakkuda linnaelanikele ja Tallinna külalistele võimalust seda kõike ise kogeda."

Avamisel kõnelnud linnapea Edgar Savisaar tõdes, et elujõuline toitlustussektor elavdab majandust laiemalt, andes tööd mitte ainult selles valdkonnas tegutsejatele, vaid ka paljudele teistele põllumeestest sisekujundajateni.

Tallinna restoranide nädalal osalevad 25 väljapaistvat restorani. Talinna Restoranide Nädala külalistele on reserveeritud rohkem kui 3000 kohta.  Lõunasöök maksab 10 eurot ja õhtusöök 20 eurot. Menüüd on koostatud restoranide tavapäraste a’la carte menüüde alusel. Restoranide ja menüüdega saab tutvuda aadressil www.tallinnrestaurantweek.ee. Kohti saab broneerida numbril 630 4050 või booking@tallinnrestaurantweek.ee. Restoranidest otse pakkumist osta ei saa. Pakkumine kehtib ainult ette broneerides.

Ettevõtmine on juba osutunud erakordselt populaarseks, sest mõni tund pärast avamist oli nooblimates söögikohades nädalalõpu õhtuteks saada vaid loetud kohad.

Restoranide nädal on New Yorkist alguse saanud ülemaailmselt populaarne turundusaktsioon. Sarnaseid üritusi korraldatakse lisaks New York’ile sadades linnades üle maailma, nagu näiteks Londonis, Amsterdamis, Barcelonas, Bostonis, Atlantas, St. Moritzis. Tallinna Restoranide Nädala toetajad on Tallinna Linn, SA Tallinn 2011, LHV Pank ja Tallink.