Petersellipesto

Käisin eile aias üle oma maitsetaimed ja seadsin talvekorda. Korjasin salvei paljaks ja panin lehed sügavkülma. Tõin pool tüümiani potiga aknale, et oleks värsket alati võtta. Avastasin rõõmuga, et mu terve suve kidunud petersell oli äkki mühinal kasvama hakanud. Kaevasin ka sellest osa välja ja potitasin. Ülejäänust tegin maitsvat pestot, mida isegi mu pooleteistaastane laps põnevusega röstsaia pealt mekkis. Retseptitarkust nõutasin Nami-namist, aga tulemus on nagu ikka loominguline. Minu arust ei saa põhikomponente veidi varieerides midagi halba juhtuda, nii et vabalt võib kasutada just selliseid pähkleid, mida kodus leidub. Küüslauk on toorena päris vänge, nii et sellega ei soovita liialdada, kuigi olen suur küüslaugusõber ja soojadesse toitudesse panen enamasti topeltkoguse. No ja kui alguses tulebki liiga tihke, siis õli saab ju alati juurde valada.

suur kimp siledalehist peterselli 3 küünt küüslauku 50 g riivitud parmesani väike peotäis piiniaseemneid väike peotäis kõrvitsaseemneid 50 g india pähkleid 1-2 dl külmpressitud oliiviõli soola musta pipart

Pese petersell, kuivata. Nopi petersellilehed jämedamate varte küljest. Peenikesed võivad sisse jääda. Pane petersellilehed, küüslauk, parmesan, pähklid ja oliiviõli köögikombaini ning töötle ühtlaseks püreeks. Maitsesta soola ja pipraga.